Cosmetische acupunctuur een subtiele, natuurlijke facelift

Cosmetische acupunctuur werd duizenden jaren geleden in het oude China gebruikt om het gezicht van de concubines te verfraaien. Inmiddels is deze vorm van acupunctuur in de westerse wereld herontdekt en populair geworden. Vooral in Amerika is “Facial Rejuvenation” sterk in opmars en een trend onder Hollywood sterren. Het gezicht wordt op een subtiele, veilige en natuurlijke manier verjongt. Het is een holistische gezichtsbehandeling waarbij uw huidproblemen niet alleen op lokaal niveau worden aangepakt, maar ook dieper in het lichaam.

Je gezicht is de spiegel van je gezondheid!

In de Chinese Geneeskunde is uiterlijke schoonheid gebaseerd op innerlijk evenwicht. Als we in balans zijn voelen we ons goed en dat stralen we uit naar buiten. We zien er fris en gezond en uit. Dit verklaart waarom de zorg voor de gezichtshuid primair behandeld wordt door het interne evenwicht te herstellen. Pas daarna richt de cosmetische acupunctuur zich op de behandeling van het gezicht.

Wat mag je verwachten?

Door het zetten van minuscule, flinterdunne naaldjes in het gezicht wordt de collageen aanmaak gestimuleerd, de stevigheid van de huid verbeterd, poriën worden kleiner, afvalstoffen worden afgevoerd en hangende oogleden verminderen. De Qi- en bloedcirculatie in het gezicht verbetert, waardoor je er frisser en gezonder uit gaat zien.

Gezichtsacupunctuur geeft een subtiele verandering. Afhankelijk van de conditie van je huid zijn er ongeveer 10 tot 12 behandelingen nodig. Je rimpels zullen niet verdwijnen, wel worden ze minder diep. Mensen in je omgeving zullen nooit verbaasd aan je vragen wat je aan je gezicht hebt laten doen. Wel zal je omgeving opmerken dat je er zo goed en stralend uit ziet! Gezichtsacupunctuur is geschikt voor iedereen die geen botox of cosmetische ingrepen wil laten doen maar vindt dat een gewone gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste te weinig doet.

Over het algemeen wordt de behandeling als relaxerend ervaren. De meeste mensen liggen heerlijk ontspannen, de naaldjes zijn immer zo klein dat ze bijna niet gevoeld worden.

Hoelang houdt het resultaat aan?

Als de behandeling is afgerond doe je er goed aan om regelmatig terug te komen voor onderhoud. Voor een optimaal behoud adviseer ik om elke 2 maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Zonder onderhoudsbehandelingen is het resultaat na 1 ½ tot 2 jaar helaas uit het gezicht gegroeid.