Werking Dermapen

De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die kleine gaatjes in de huid maken. Deze gaatjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. In het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. Door acupunctuur wordt dit proces versterkt.

  1. Versteviging van de huid + vermindering reliëf
    Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult je al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.
  2. Vernieuwing van de huidcellen + zuivering
    Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect.
  3. Egalisering van de huidteint
    Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender.

Dermapen behandeling

Voor de behandeling breng ik hyaluronzuur aan op de huid. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en volledig natuurlijk. Daarna beweeg ik de Dermapen over de te behandelen huid. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte varieert van 0,5 mm tot 2 mm en is afhankelijk van de indicatie en dikte van je huid in het te behandelen gebied. Bij een diepere behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna heb je enkel een egale roze/rode huid. Dit neemt na   1 á 2 uur sterk af en is de volgende dag helemaal verdwenen.

Hoe reageert mijn huid op de Dermapen behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid er wat roder uitzien dan normaal. Je kunt gewoon je dagelijkse dingen doen, huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor je omgeving.

Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, omdat de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen met een factor 30 en tijdens de eerste dagen een serum wat ik je meegeef aan te brengen op het behandelde gebied.