Cosmetische Acupunctuur

Cosmetische acupunctuur werd duizenden jaren geleden in China gebruikt om het gezicht van de concubines te verfraaien. Inmiddels is deze vorm van acupunctuur in de westerse wereld herontdekt en populair geworden. Het gezicht wordt op een subtiele, veilige en natuurlijke manier verjongt. Het is een holistische gezichtsbehandeling waarbij huidproblemen niet alleen op lokaal niveau worden aangepakt, maar ook dieper in het lichaam.

Je gezicht is de spiegel van je gezondheid.

In de Chinese Geneeskunde is uiterlijke schoonheid gebaseerd op innerlijk evenwicht. Daarom wordt er tijdens elke behandeling, met lichaamsacupunctuur, gewerkt  aan het herstel van het interne evenwicht. Want als we in balans zijn, voelen we ons goed en dat stralen we uit naar buiten. Pas daarna richt de cosmetische acupunctuur zich op de daadwerkelijke behandeling van het gezicht.

Door het zetten van minuscule, flinterdunne naaldjes in het gezicht wordt de collageen aanmaak gestimuleerd, de stevigheid van de huid verbeterd, poriën worden kleiner, afvalstoffen worden afgevoerd en hangende oogleden verminderen. De qi- en bloedcirculatie in het gezicht verbetert, waardoor je er frisser en gezonder uit gaat zien.

Gezichtsacupunctuur geeft een subtiele verandering. Afhankelijk van de conditie van je huid zijn er ongeveer 10 tot 12 behandelingen nodig. Je rimpels zullen niet verdwijnen, wel worden ze minder diep. Mensen in je omgeving zullen nooit verbaasd aan je vragen wat je aan je gezicht hebt laten doen. Wel zal je omgeving opmerken dat je er fris en stralend uit ziet! Gezichtsacupunctuur is geschikt voor iedereen die geen botox of cosmetische ingrepen wil laten doen maar vindt dat een gewone gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste te weinig doet.

Over het algemeen worden de behandelingen als relaxerend ervaren. De meeste mensen liggen heerlijk ontspannen, de naaldjes zijn immer zo klein dat ze bijna niet gevoeld worden.

Eén enkele behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn 10 tot 12 behandeling nodig om een mooi resultaat te krijgen.

Ik plaats naaldjes in het lichaam ter bevordering van de algemene gezondheid, ter bevordering van energetische voeding en een goede doorbloeding van de huid. Vervolgens richt ik me op het gezicht. Hier plaats ik, met een pincet, minuscuul kleine naaldjes en behandel ik acupunctuurpunten in het gezicht. Afhankelijke van wat het gezicht nodig heeft, maak ik ook gebruik van:

  • Electrische acupunctuur, dit werkt heel mooi bij diepere rimpels en rimpels die langdurig bestaan. Het is een middel om de energetische doorstroming onder de rimpel sterk te stimuleren.
  • Gezichtsquasha, hierbij wordt de huid stevig gemasseerd met een jadesteen. Het onderliggende spierweefsel wordt hierdoor goed doorbloed en het zorgt voor een goede stroom van de qi.
  • Gezichtscupping, door kleine cups over de huid te bewegen worden de huidlagen van elkaar losgemaakt. In verkleefde huidlagen kan de energie niet goed stromen en is de doorbloeding verminderd.
  • Dermarolling, ik maak gebruik van een roller met naaldjes van 0,5 mm. De gaatjes die hierbij in de huid gemaakt worden veroorzaken hele lichte wondgenezingsproces waarbij nieuwe cellen aangemaakt worden. Dit maakt de huid voller, gladder en verbeterd tevens de huidstructuur.
  • Dermapen, bij een gezicht of gezichtszone met veel kleine rimpels, grove poriën, pigmentschade of kleine littekentjes zal ik voorstellen de Dermapen in combinatie met gezichtsacupunctuur in te zetten. De Dermapen is een hele mooie manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. Lees hier alles over de werking
  • Kobido, dit is een Japanse gezichtsmassage techniek die het bindweefsel in de huid verstevigt. Het is een aangename, stevige gezichtsmassage.

Als de behandeling is afgerond doe je er goed aan om regelmatig terug te komen voor onderhoud. Voor een optimaal behoud adviseer ik om elke 2 maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Zonder onderhoudsbehandelingen is het resultaat na 1 ½ tot 2 jaar helaas uit het gezicht gegroeid.

Wat kost cosmetische acupunctuur?

10 keer uitgebreide cosmetische acupunctuur                                             950,00 euro

8 keer cosmetische acupunctuur en 4 keer Dermapen                             1.275,00 euro

  • Cosmetische acupunctuur behandelingen duren 1 ½ uur
  • Dermapen behandelingen duren 1 uur

Onderhoudsbehandeling                                                                                  85,00 euro

Maak een afspraak

Specialismen