Blaasklachten

Blaasklachten komen vaak voor, vooral bij vrouwen. In het dagelijkse leven kunnen ze voor veel ongemak zorgen. Misschien denk je dat dit ongemak erbij hoort omdat je ouder wordt of een bevalling achter de rug hebt. Niets is minder waar.

Blaasontsteking

In de blaas wordt urine verzameld die via de urineweg het lichaam verlaat. Vrouwen hebben een korte urineweg waardoor bacteriën van buiten vrij makkelijk een infectie aan de blaas kunnen veroorzaken. Meestal zijn de bacteriën afkomstig uit het gebied rondom de anus. Maar ook tijdens de geslachtgemeenschap kunnen bacteriën via de urinebuis de blaas bereiken. Mannen kunnen ook een blaasontsteking oplopen, maar veel minder snel. Om te weten of u een blaasontsteking hebt, kunt je een urinetest laten doen bij uw huisarts.

Goede urinetest maar wel blaasklachten

Misschien heb je al enkele keren een antibioticakuur gehad en geeft de urinetest aan dat je geen blaasklachten hebt. Toch blijven de blaasklachten bestaan! Het is dan zinvol om acupunctuur te proberen. In de Chinese Geneeskunde kijken we heel anders aan tegen blaasproblemen en zijn bepaalde blaasproblemen op te lossen. Neem gerust contact met me op als je hier vragen over hebt, ik vertel je graag meer!

Neem contact op

Specialismen