Stuitligging

De meeste vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging bevallen met een keizersnede. Moxatherapie vergroot de kans dat het kind zich rond week 33, 34, 35 of 36 van de zwangerschap omdraait. Ook kan moxatherapie ingezet worden als er al besloten is om de baby handmatig te draaien!

Volgens de Traditionele Chinese geneeswijze komt bij moxatherapie energie in het bekken vrij. Deze energie zorgt voor beweging. Door de beweging in het bekken wordt de baby beweeglijk en is de kans groter dat de baby gaat draaien.

De behandeling met moxa is een warmtebehandeling. Het is pijnloos en gemakkelijk thuis uit te voeren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kans dat het kind spontaan draait, vergroot wordt van 50% naar 75%. Veel verloskundigen weten dit en verwijzen zwangeren met een baby in stuitligging naar mij door.

Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33ste week beginnen met moxa. De zijkant van de kleine teen wordt met een moxastick behandeld. De behandeling is gemakkelijk thuis voort te zetten met hulp van de partner. De moxatherapie wordt dagelijks, gedurende 10 dagen herhaald. Behandelen kan meestal tot eind 36e week (soms nog langer).

Heb je nog vragen? Bel of app mij gerust, ik vertel je graag meer! Of maak direct een afspraak. Neem als het kan je partner mee naar de afspraak, dan leer ik je partner hoe de moxatherapie gegeven wordt.

Neem contact op

Specialismen