Menstruatieklachten / PMS klachten

In principe is een gezonde menstruatiecyclus vrij van klachten. Toch zijn er veel vrouwen die last hebben van zowel lichamelijke als emotionele menstruatieklachten. Soms zijn de klachten zo erg dat zij een paar dagen niet normaal kunnen functioneren. Dat is erg vervelend. De menstruatie is een natuurlijk proces dat niet elke maand tot zoveel ongemak zou mogen leiden.

Vóór de menstruatie

Als de klachten zich voordoen in de periode voordat de menstruatie begint, noemen we dat het Premenstrueel Syndroom (PMS). De klachten kunnen zowel emotioneel als lichamelijk zijn. Veel vrouwen met PMS hebben last van stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en somberheid. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de buik, vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, rugpijn en pijnlijke borsten. Deze klachten worden veroorzaakt door stagnaties in de energie.

Wat kan acupunctuur doen?

Een acupunctuurbehandeling is gericht op de hormoonhuishouding en een goede doorstroming van de energie in de buik. Maar ook elders in het lichaam kan de energiebalans verstoord zijn, waardoor de menstruatie niet goed verloopt. Door dit te herstellen krijgt de menstruatie weer een gezond verloop en verdwijnen de lichamelijke en emotionele klachten. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Neem contact met mij op, ik vertel graag meer! Of maak een afspraak voor een intakegesprek.

Neem contact op

Specialismen