VRUCHTBAARHEID & CASTOR OLIE

Castorolie wordt al eeuwenlang door vele culturen gebruikt om op een natuurlijke manier ondersteuning te bieden aan het voortplantingsstelsel. Het is afkomstig van de zaden van de Castor Oil plant (Ricinus communis).

 

Lees hier hoe je met Castorolie klachten kunt aanpakken

Ben jij op zoek naar een veilige en effectieve manier om jouw vruchtbaarheid te vergroten? Heb jij vaak last van Cystes, Endometriosis, vocht ophoping?  Heb jij littekenweefsel van (kijk) operaties?
Heb je een koude baarmoeder?  Slechte bloedcirculatie? Reageer jij heftig op de hormonen tijdens een fertiliteitstraject?  Zoek jij een manier om na een traject te detoxen?

 

Waarom is Castor Olie zo effectief?

Castorolie, aangebracht als een pakking, stimuleert belangrijke ontgiftingssystemen in het lichaam, waaronder het lymfestelsel en de lever. Castor-oliepacks stimuleren ook een gezonde bloedsomloop. Dit is belangrijk voor het opruimen van gifstoffen, dode of vreemde weefsels en oud bloed. De stimulatie van deze systemen kan ook helpen om ziekte in de voortplantingsorganen te voorkomen.

 

Het Lymfestelsel

Je lymfevatenstelsel is net als je bloedvatenstelsel een systeem van grotere en kleinere vaten en vaatjes door ons hele lichaam, waarin zich een kleurloze vloeistof bevindt, het lymfevocht.

Je lymfestelsel heeft twee belangrijke functies:

 • Verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam. Je lymfeklieren zijn een soort zuiveringssysteem die ervoor zorgen dat afvalstoffen uit het lymfevocht worden gefilterd.
 • Afweer tegen infecties. De lymfeklieren bevatten witte bloedcellen die infecties helpen bestrijden.

Het lymfestelsel loopt door ons hele lichaam. Veel belangrijke Lymfeklieren liggen in de liezen en de buik en omgeven de voortplantingsorganen. In tegenstelling tot het bloedvatensysteem heeft het lymfestelsel geen hart om het lymfevocht rond te pompen. In plaats daarvan is het afhankelijk van externe beweging en manipulatie, evenals van regelmatige beweging van het hele lichaam om te functioneren.

 

Castorolie pakkingen zijn een manier om de beweging van de lymfe te stimuleren. Wanneer deze op de baarmoeder en omliggend gebied wordt aangebracht helpt de pakking om deze organen te reinigen en wordt het herstel van beschadigd weefsel bevorderd. Vooral bij littekenweefsel, door (kijk) operaties, cystes of endometriose is dit van toegevoegde waarde.

 

Bloedsomloop

Het circulatiesysteem, voor de meeste mensen wel bekend, bestaat uit het hart, bloed, aderen en slagaders. Het loopt door het hele lichaam en brengt zuurstofrijk bloed vanuit het hart naar alle delen van het lichaam en transporteert het zuurstofarme bloed terug naar het hart.

Slechte opbouw van baarmoederslijmvlies kan gerelateerd zijn aan slechte doorbloeding van de baarmoeder. Zonder een goede bloedsomloop naar de voortplantingsorganen, werken ze mogelijk niet op hun best; dit kan ziekte uitlokken, een goede genezing van beschadigde gebieden belemmeren en de vorming van littekenweefsel en verklevingen bevorderen.

Door een castorolie pakking aan te brengen op dit gebied stimuleer je de toevoer van vers zuurstofrijk, voedselrijk bloed naar de voortplantingsorganen, inclusief de baarmoeder.  Hiermee stimuleer je de opbouw van gezond endometrium en de afvoer (het loslaten) van “oud” bloed.

 

De lever

De lever is onze chemische verwerkingsfabriek. De lever verwijdert hormonen, medicijnen en andere biologisch actieve moleculen uit het bloed door ze om te zetten naar een andere structuur, of door ze te inactiveren. Daarna worden deze stoffen via de nieren afgevoerd.

Als er te veel overtollige gifstoffen en hormonen de lever overbelasten, kunnen ze worden opgeslagen, niet alleen in de lever, maar ook in andere delen van ons lichaam, met name vet.

De lever maakt ook 1/3 tot 1/2 van alle lymfe. De gezondheid van de lever is dus essentieel voor een goede werking van het lymfesysteem. Een lever die overweldigd is door slechte voeding, slechte levensstijlkeuze, of blootstelling aan xenohormonen, kan niet adequaat functioneren of lymfe produceren. Dit kan bijdragen aan hormonale onbalans en ziekte.
Vooral na een fertiliteitstraject zoals IVF werken Castor Olie packs effectief om de lever te ondersteunen in de afbraak van de grote hoeveelheid synthetische hormonen die zijn gebruikt.

 

Toepassingen

Als het gaat om vruchtbaarheid kunnen Castor-oliepacks effectief worden ingezet ter:

 • Ondersteuning van de gezondheid van de eierstokken en de baarmoeder
 • Bevordering van de normale gezondheid van de eileiders
 • Ondersteuning van een gezonde groei van het endometrium
 • PMS – Ondersteunt het natuurlijke vermogen van het lichaam om te ontgiften
 • Ter voorbereiding op de bevruchting

 

Zelf doen? 

 Ja, je kunt het prima zelf doen. Er zijn echter redenen om juist geen Castorolie pakking te nemen. Het kan ook raadzaam zijn om de pakking alleen op bepaalde momenten in de cyclus te nemen. Vraag daarom advies bij een acupuncturist of herbalist die zich gespecialiseerd heeft in vrouwen klachten.

 

Hoe maak je een Castorolie pakking?

 • Verwarm de olie in een pan tot circa 38 graden
 • Plaats een flanellen of wol-flanellen doek in de pan bij de olie. De doek zuigt de olie op totdat deze helemaal verzadigd is, maar niet druppelt
 • Plaats de doek op de onderbuik net boven het schaambeen en bedek ook het lever gebied
 • Zodra de doek op zijn plaats ligt bedek je deze met plastic huishoudfolie
 • Plaats een warme kruik of verwarmingsdeken boven op de pakking
 • Rust zo 45 tot 60 minuten
 • Na het verwijderen van de verpakking reinig het gebied met een verdunde oplossing van water en soda
 • Bewaar de pakkingdoek in een afgedekte container in de koelkast voor evt. hergebruik
 • Herhaal dit 1-2 per week