Wat is oorsuizen?

Oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd, is een klacht waar heel veel mensen last van hebben. Hoe hoger de leeftijd des te groter kans dat er regelmatig een soort fluittoon of ander geluid in één of beide oren waargenomen wordt. Het geluid wordt als bijzonder storend ervaren en kan het dagelijks leven in negatieve zin beïnvloeden. Soms is de tinnitus tijdelijk en verdwijnt ze bijvoorbeeld na een fikse verkoudheid of als de oren zijn hersteld van een overdosis aan geluid.

Wat de reguliere gezondheidszorg aan oorsuizen doen?

De Westerse Geneeskunde biedt bij aanhoudende tinnitus helaas geen oplossingen. De KNO-arts adviseert dan om niet op het geluid te focussen en er mee te leren leven.

Wat kan acupunctuur aan oorsuizen doen?

M.b.v. acupunctuur kan de klacht verminderen of soms volledig verholpen worden. Afhankelijk van de gestelde diagnose worden kleine naaldjes in acupunctuurpunten rondom het oor geplaatst. Ook worden acupunctuurpunten op het lichaam behandeld. Mensen die last hebben van tinnitus voelen zich vaak gespannen en slapen slecht. Door rust in het lichaam te brengen wordt er beter geslapen en vermindert de tinnitus. Vaak zijn mensen na een behandeling verbaasd dat het oorsuizen afgenomen is. Deze verlichting houdt meestal een paar dagen aan. Voor een dieper een blijvend resultaat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.