De acupunctuurbehandeling wordt in het algemeen niet als vervelend ervaren. Je voelt slechts een prikje, dat niet of nauwelijks pijn doet. Als het naaldje op het juiste punt is ingebracht, kan dat een tintelend gevoel geven wat een beetje lijkt op een elektrisch schokje. Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes 15 tot 30 minuten zitten.

AcupunctuurbehandelingDe frequentie van acupunctuurbehandelingen houdt verband met de aard van je klachten en je conditie en wordt in overleg bepaald. De eerste behandeling wordt voorafgegaan door een intakegesprek. In vervolgafspraken wordt ingegaan op het ontwikkelingsproces van de klacht, maar ligt het accent meer op de behandeling zelf. De duur van elk consult is ongeveer 60 minuten.

Je wordt aangeraden vooraf aan de acupunctuurbehandeling geen zware maaltijd te nuttigen. Na de behandeling is het goed veel water en/of kruidenthee te drinken en rustig aan te doen met koffie en alcohol.

Vergoeding voor acupunctuurbehandeling

Je hebt voor een acupunctuurbehandeling bij Acupunctuur Het Gooi géén verwijsbriefje nodig van je huisarts. De behandeling wordt door een flink aantal ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed en gaat in de regel niet ten kosten van je eigen risico. In het overzicht verzekeraars tref je de verzekeraars aan die Acupunctuur hebben opgenomen in hun pakket.