Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Dit is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar succesvol wordt toegepast. Eeuwen geleden al konden de Chinezen het functioneren van het menselijk lichaam nauwkeurig verklaren door het observeren van de natuur.

De Chinese zienswijze benadert de mens en zijn ziektes anders dan de Westerse geneeskunde. Ze verschilt hierin door niet de ziekte maar de zieke mens in zijn omgeving centraal te stellen. Alles wat bestaat is volgens de Chinese filosofie een samengaan van 2 oerkrachten, Yin en Yang. Gezondheid hangt af van een goed evenwicht tussen deze krachten. Bij verstoring kunnen er klachten optreden.

Het basisprincipe van de acupunctuur is de circulatie van de levensenergie. Deze energie wordt Qi genoemd en stroomt via een ingewikkeld stelsel van kanalen (meridianen) door ons lichaam. Bij ziekte is het evenwicht van de energie verstoord.

Acupunctuur is de meest bekende TCG techniek. Tijdens een behandeling worden hele dunne naaldjes op bepaalde punten ingebracht. Hierdoor wordt de stroom van de energie beïnvloed en kunnen blokkades worden opgeheven. Door bewust te worden van de oorzaak van de klacht kun je zelf meewerken aan het genezingsproces door bijvoorbeeld voeding en leefwijze aan te passen

Acupunctuur Het Gooi

Bent u op zoek naar een acupuncturist in Het Gooi? Kom dan naar Acupunctuur Het Gooi!

Bel 06 2700 7422 voor het maken van een afspraak of vul het contactformulier in.