De meeste vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging bevallen met een keizersnede. Moxa therapie kan helpen dat het kind zich rond de 34e week van de zwangerschap omdraait, zodat er meer kans is op een natuurlijke bevalling.

Behandeling met moxa is een warmtebehandeling,  pijnloos en gemakkelijk thuis uit te voeren. En het allerbelangrijkste: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kans dat het kind spontaan draait, vergroot wordt van 50% naar 75%. Behandelen kan meestal tot eind 36e week (soms nog langer).

28 Baby-FaceBehandeling bij stuitligging

Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33ste week beginnen met moxa. De zijkant van de kleine teen wordt met een moxastick behandeld. De behandeling is gemakkelijk thuis voort te zetten met hulp van de partner. De moxa therapie wordt dagelijks, gedurende 10 dagen herhaald.

Je krijgt bij een afspraak, in principe, ook altijd eenmalig een  acupunctuurbehandeling om meer te ontspannen of andere onderliggende oorzaken te behandelen. Als je dit niet wilt, hoeft dat natuurlijk niet en krijg je alleen moxa (bij een consult zijn de moxasticks voor 10 dagen inbegrepen).

Hoe werkt moxa therapie bij stuitligging?

Volgens de Traditionele Chinese geneeswijze komt bij deze moxatherapie energie in het bekken. Deze energie zorgt voor beweging. Door de beweging in het bekken wordt de baby ook beweeglijk en is de kans groter dat de baby gaat draaien.